פרפנן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/02/2013 | 10:49 | מאת: דיאנה

שלום רב, בעקבות חשד לבעיות קשב וריכוז עם דגש על הפנים ההתנהגותיים, אחי הלך לאבחון אצל פסיכיאטר ופרש בפניו את הקשיים המלווים אותו בחיי היומיום (בלבול, בעיות זיכרון, התפרצויות רגשיות מלוות בצעקות, טריקות דלת, קללות, קושי בקיום קשרים חברתיים, קושי בארגון וביצוע משימות, תשישות, דחיינות, נטיה להסתכסך עם הסביבה, רגישות גבוהה לרעשים וכו'). הפסיכא' קבע שלא מדובר בהפרעת קשר וריכוז ורשם לו תרופה בשם פרפנן. אחי נוטל אותה לסירוגין (לא מקפיד) לא נמצא בקשר עם הפסכיא' ואף ממשיך לשתות אלכוהול ולעשן גראס (או דומים לו) בתדירות גבוהה. אני מעוניינת להציג בפני ידידי את הסכנות בהמשך התנהגותו וכן לשאול אותך, אם בטוח להשאיר אתו ילד קטן.

23/02/2013 | 14:32 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שנכתב כאן פעמים רבות מאד, אי אפשר לאבחן אדם ספציפי דרך פורום אינטרנט, בוודאי שלא דרך דיווח של גורם שלישי. כדי לקבוע באם יש חשש למסוכנות כלפי סובביו - מומלץ שייבדק. יש להדגיש שאי נטילת טיפול ו/או שימוש בסמים לא אומר בהכרח שיש סכנה כלשהי כלפי עצמו או סובביו (אחרת עשרות אלפים היו מורחקים מסביבתם...). יש לבדוק כל מקרה לגופו אצל איש מקצוע. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה