חלומות סכיזופרניים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/01/2013 | 09:13 | מאת: ב.

בחצי השנה האחרונה חוויתי 3 חלומות(סיוטים) אשר המשותף לכולם הוא שהייתי סכיזופרן בהם. זה התחיל בכך שלמדתי קצת על המחלה ולאחר מכן היה לי חלום שבו גיליתי כי אימי סכיזופרנית וגם אני ומיד התעוררתי. לאחר מכן היה לי חלום נוסף שאיני זוכר כל כך. היום היה לי עוד חלום שבו הייתי לבד בבית שאני לא מצליח לזהות, היה איזשהו תינוק שהייתי צריך להעביר איתו זמן או משהו כזה. ידעתי שמישהו לקח אותו(כלומר לשמור עליו לא חטיפה או משהו כזה) אבל כל הזמן שנשארתי בבית שמעתי בכי בוקע מהתנור ואף בכי בכללי, בכיי של תינוק. לכל אורך החלום אני משכנע את עצמי שאני זוכר שלקחו את התינוק והכל בסדר אבל עדיין שומע את הקולות. הדלקתי טלוויזיה כדי לא לשמוע את הקולות וזה דיי עזר כי התרכזתי בתוכנית ששודרה. אני לומד קצת פסיכולוגיה אז יש דברים שאני מצליח למצוא להם קשרים, בנוסף אני נמצא בגיל שמתאים להתפרצות המחלה וגם משתמש לא מעט במריחואנה שידועה כמגבירה סיכויים להתפרצות המחלה. אשמח אם מישהו יוכל לחוות דעה, תודה

21/01/2013 | 20:22 | מאת: ענבל

אתה חולם חלומות,זה לגיטימי שהחלום יהיה הזוי ולא הגיוני.אין לך הזיות ולא מחשבות שווא במצב שאתה ער לא? סביר להניח שזאת לא סכיזופרניה,אלא איזושהי חרדה ואובססיה שהתפתחה כתוצאה מכך שלמדת על המחלה ושייכת את עצמך לקבוצת סיכון.הפחדים האלה כנראה באים לידי ביטוי בחלומות

22/01/2013 | 02:05 | מאת: ב.

תודה רבה ענבל

22/01/2013 | 22:39 | מאת: אריה

הכותרת של התשובה אומרת מה דעתי על חלומות. המשפט הזה לקוח מהתנ""ך ומיוחס אם אני לא טועה לשלמה המלך. טוב, אני לא דתי אבל המשפט הזה מאוד מתאים כתשובה למה שכתבת. יתכן מאוד שהנושא מטריד אותך ולכן חלמת עליו. בנוסף, זו תופעה ידועה שתלמידי פסיכולוגיה ורפואה בכלל, נוטים ליחס לעצמם או לחפש אצלם תופעות של מחלות שהם לומדים עליהם. בקיצור ולעניין,אין לך סכיזופרניה , לפחות לא בגלל החלומות. זה שאתה בגיל המתאים להתפרצות המחלה לא אומר כלום, יש הרבה כמוך שאינם חולים. תהיה בריא ואני מאחל לך שתחלום חלומות נעימים ובריאים.

מנהל פורום סכיזופרניה