שלום

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/01/2013 | 18:29 | מאת: ענבל

שלום רב, קודם כל חשוב לי לציין שהפורום הזה הוא אחד הטובים באתר והתשובות שלך ממש מושקעות.אני קוראת כאן קבוע וכתבת כמה פעמים שכשמישהו שואל "האם יש לי סכיזופרניה?" אז סביר להניח שאין לו. למרות זאת אני מרגישה שמשהו לא בסדר איתי.קשה לי להסתכל לאנשים בעיניים,זה מלחיץ אותי.אני מתבלבלת לפעמים בזמן שאני מדברת, לא מצליחה להשלים משפט כי אני פוחדת שאני לא אומרת את הדבר הנכון. יש לי מחשבות רבות מידי.אני כל הזמן מנתחת בראש סיטואציות שקרו או סיטואציות שלא קרו במציאות (סיטואציות חברתיות בדרך כלל) סיטואציות שהייתי רוצה שיקרו או שהייתי רוצה להמנע מהם.אני כל הזמן בפראנויה.אני תמיד מרגישה שאנשים נגדי,תמיד מרגישה שמרכלים עלי מרגישה שהאנשים שנמצאים בסביבתי לא סובלים אותי גם אם הם לא הראו סימנים לכך.אם נניח חברות מדברות בנחת במרחק שהוא לא מרחק שמיעה אני ישר ניגשת ושואלת על מה השיחה כדי לוודא שזה לא עליי.גם בזמן שזה קורה אני מודעת שאין בסיס לכך אבל זה עדיין מפחיד אותי.גם קשה לי להתערות בחברה-אני מרגישה יותר נחותה ופחות שווה מאנשים אחרים.יש לי גם נפילות במצב רוח- כל דבר קטן מפיל אותי וגורם לי לצאת מתפקוד ולהרגיש ריקנות וחוסר מוטיבציה,חוסר רצון לחיות.ברור לי שפראנויה ומחשבות שווא הן תסמינים של סכיזופרניה, יכול להיות שאני סובלת מזה? או שמדובר בחרדה חברתית?

20/01/2013 | 22:53 | מאת: ענבל

חשוב לי לציין שבמשך כל הזמן אני מודעת שאנשים לא באמת מדברים עלי אבל אני פוחדת שזה יקרה,פוחדת מדחייה ומבידוד

06/02/2013 | 11:27 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שאלה זו, בצורות שונות, אכן חוזרת על עצמה רבות בפורום. כפי שכתבתי רבות - יש לומר שבד"כ רוב האנשים ששואלים "האם יש לי סכיזופרניה" בסופו של דבר לא סובלים מסכיזופרניה אלא (בין השאר) מהפרעות חרדה שונות או הפרעות אישיות, וזאת מפני שבסכיזופרניה יש בד"כ פגיעה בבחן המציאות והתובנה למחלה, לפחות בשלבים הראשונים. לגבי מה שכתבת - באופן כללי אם יש מודעות על כך שמחשבה אינה נכונה (כפי שאת מציינת) - אז לא מדובר בפסיכוזה, וזה לא תסמין של סכיזופרניה. זה יכול להתאים למגוון מצבים אחרים (כגון מחשבות טורדניות, הפרעות חרדה ועוד). בכל מקרה, כפי שנכתב כבר מספר פעמים בפורום - אין סיבה שתסבלי. את יכולה לפנות לפסיכיאטר לצורך טיפול ואבחון. ניתן לפנות למרפאות ציבוריות עם הפניה מרופא המשפחה. כמו כן ניתן לפנות באופן פרטי, לפי העדפתך. יש רשימה של פסיכיאטרים באינדקס הרופאים בפורום. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה