אומגה 3

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/01/2013 | 17:07 | מאת: דני

לדר שלום! לבחור בן 27 שנמצא בטיפול כ3 חודשים ריספונד 2 ושבוע סקורוול 25ג אפשר לקחת כל יום אומגה 3? מה המינון ואיזה סוג של אומגה 3 צריך. תודה

06/02/2013 | 10:59 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הנושא של אומגה 3 עולה רבות בפורום. ממליץ לקרוא את השרשור הזה: http://www.doctors.co.il/forum-4040/message-16308 יש שם מידע רב שגולש אחר תרם לפורום באדיבותו. בקצרה - יש מחקרים שנעשו בתחום של חומצות שומן "אומגה 3" שהראו השפעה מסויימת על חלק מתסמיני הסכיזופרניה (אבל לא גדולה). יש מחקרים אחרים שמראים פוטנציאל למנוע התקפים אך ללא מובהקות סטטיסטית (והרבה פחות מתכשירים נוגדי פסיכוזה). בכל מקרה זה לא יכול להזיק. יחד עם זאת, מכיוון שהיעילות של אומגה 3 בסכיזופרניה היא שנויה במחלוקת אין מקום למתן המלצה גורפת לשימוש בתכשיר, בוודאי שלא כטיפול יחיד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה