חברה סכיזופרנית - לא מאובחנת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/12/2012 | 15:11 | מאת: נינה

דר אהוד ססר שלום , יש לי חברה שגרנו איתה ביחד שנתיים באילת לפני כ11 שנה ומאז שמרנו על קשר און אנד אוף ... לפני כחמש שנים בערך התחלנו לשים לב אני וחברותי הנוספות שהבחורה שהכרנו זאת לא בחורה שבקשר איתנו היום .. היא התחילה להיות פרנואידית סיפר סיפורים שבכל מקום עבודה שהיה לה תמיד התרידו אותה וגם סיפרה שמישהו נכנס לה הביתה ומזיז כל הזמן את הדברים שלה והיא גם שומעת כל הזמן רעשים...שחוץ ממנה כמובן אף אחד לא שומע .. נעלמות לה תקופות זמן היא חושבת שהיא חיה בתקופה של לפני 10 שנים והיא לא זוכרת אנשים מהתקופה האחרונה וגם נזכרת פתאום באיזשהו חפץ שמישהו לקח לה לפני 10 שנים...או שהיא לא זוכרת מה היא עשתה מלפני כמה שעות לגופו של עניין המצב לא טוב אנחנו החברות שלה לא יודעות מה אנחנו יכולות לעשות כדי שהיא תאובחן כי היא לא מוכנה לשמוע על לגשת לדבר עם איש מקצוע ומתחילה לתקוף עם מדברים איתה על זה ..ההורים שלה לא בעניין ממש התנערו ממנה ומשם לא יכולה להגיע שום עזרה ... מה אנחנו יכולים לעשות ? כיצד לפנות ? אנחנו מפחדות שזה הולך להסתיים לא טוב .. אשמח לשמוע את תגובתך תודה מראש

24/12/2012 | 21:10 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט, וודאי שלא דרך גורם שלישי. יכול להיות שיש בעיה נפשית, יכול להיות שלא, אי אפשר לדעת עד שהיא לא תבדק. וכל עוד היא אינה מעוניינת להיבדק, והיא לא מסכנת את עצמה או אחרים - אי אפשר להכריח אותה (הרי מדובר בזכויות פרט יסודיות - האוטונומיה של האדם על גופו). כל מה שנותר לעשות זה להיות שם לצדה ונסות לשכנעה לפנות לעזרה במידת הצורך. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה