תורשה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/10/2010 | 16:13 | מאת: לינה

שלום ד"ר. לאמא שלי וסבתא מצד אימי יש סכיזופרניה +פרונויה . אמא שלי מטופלת בתרופות. בזמן האחרון התחלתי לסבול מחרדות ( לא משהו שאני לא מסוגלת להתמודד איתו ) אבל המחשבה שהמחלה עוברת בתורשה מעסיקה אותי יותר ויותר בזמן מצבים מלחיצים . אם ידוע שהמחלה תורשתית , מה אפשר לעסות כדי למנועה או להתגונן ( לא יודעת איך לקרוא לזה) האם יכול להיות שהחרדות זה סימן למשהו? ( ככה זה התחיל אצל אימי)

25/10/2010 | 16:18 | מאת: לינה

עוד שאלה אם אפשר. אני בת 30 וחושבת על משפחה וילדים , מה הסיכוי שהמחלה תפרוץ אצלי או אצל ילדי ? איפו אפשר לקבל אינפורמציה (נכונה) בנושא סכיזופרניה ? תודה

29/10/2010 | 15:21 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום לינה. 1) חרדה בפני עצמה היא תופעה נפשית נפוצה ובד"כ אינה מהווה סממן מקדים של סכיזופרנה. יש לפנות לפסיכיאטר לצורך בירור מעמיק וגם טיפול - הרי גם אם אין קשר לסיכוזופרניה אין סיבה שלא לקבל טיפול (פסיכולוגי ו/או תרופתי) שיפחית את החרדות. 2) תורשה - הסיכוי ללקות בסכיזופרניה אם יש הורה אחד חולה (כמו במקרה שלך) עומד על כ-12%. מכאן שיש סיכוי של 88% (שזה רוב הסיכוי) ש_לא_ תחלי במחלה. לגבי הסיכוי שהמחלה תעבור לילדיך - אם את לא תחלי במחלה אז הסיכוי שיעבור לילדים שלך הוא כמו כל האוכלוסיה הרגילה, כלומר 1% בלבד. 3) מה אפשר לעשות כדי "להתגונן" מהמחלה? לצערנו לא ידוע היום על משהו ספציפי שיכול למנוע את פריצת המחלה, אולי זה משהו שישתנה בעתיד, יש היום מחקרים רבים שחוקרים את הנושא. בכל זאת ההגיון אומר להימנע מדברים שיכולים להחמיר פסיכוזה אצל חולים קיימים כגון שימוש בסמים ואלכוהול. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה