שאלה על הכדור סוליאן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/11/2012 | 03:16 | מאת: גליה

היי, בעקבות בקשתי מהפסיכאטר המטפל הוא החליף לי את הכדור ריספונד בסוליאן והמחזור הפסיק לי האם יכול להיות קשר? בתודה מראש גליה .

28/11/2012 | 19:01 | מאת: אליאנה

בהחלט גם לי המחזור פסק זה קשור לרמת הפרולקטין בדם זהו הורמון שיש לנשים בזמן ההנקה ולכן רמות גבהות בדם גורמות להפסקת המחזור החודשי

05/12/2012 | 19:09 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שענו לך - בהחלט יכול להיות קשר, כדורים נוגדי פסיכוזה (בעיקר ריספרדל וסוליאן אך גם אחרים) יכולים לגרום לעליה של הורמון בשם פקולקטין. עליה זו הפיכה ובפני עצמה ובלתי מזיקה. אם אין התבטאות קלינית - ניתן לעקוב בלבד. יחד עם זאת אם יש סימנים קלינים שמפריעים (כגון הפסקת מחזור, הפרשת חלב וכד') יש להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל לגבי דרכי פעולה כולל אפשרות של הפחתת מינון או החלפה לתכשיר אחר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה