שאלה לגביי פוריות עם תרופות אנטיפסיכוטיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/11/2012 | 20:03 | מאת: מיטל

שלום, רציתי לשאול.. בן זוגי ואני רוצים להתחתן ולהביא ילדים בעתיד הקרוב, בן זוגי מקבל זריקת קלופקסול דפו פעם בשבועיים האם זה יכול לפגוע בפוריות שלו או למנוע מאיתנו להביא ילדים? אני גם כן נוטלת כדור של סרוקאל XR האם גם הכדור שלי יכול לפגוע בפוריות שלי או למנוע ממני להכנס להריון? אשמח מאוד אם תוכל לתת לי כל מידע אפשרי לגביי השאלה שלי על בן זוגי ועליי. תודה מראש.

05/12/2012 | 17:48 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כדורים נוגדי פסיכוזה יכולים (לפעמים) לפגוע בפוריות (אבל זה הפיך כשמפסיקים) במספר מנגנונים, העיקרי מביניהם הוא דרך העלאת הרמה של הורמון בשם פרולקטין. חלק מהתרופות משפיעות על פרולקטין יותר מאחרות. מומלץ לעבור בירור (כולל בדיקות דם לפרולקטין אצל שני בני הזוג) לפני שמנסים להיכנס להריון. במידה והרמות גבוהות מומלץ לפנות לפסיכיאטר המטפל לצורך התייעצות על חלופות אפשריות. כמו כן ניתן לפנות לבירור פוריות כללי אצל האשה (אצל רופא נשים) או הגבר (אצל אורולוג) לבחינת גורמים פוטנציאלים אחרים הפוגעים בפוריות (במידה ויהיה קושי בכניסה להריון). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה