נוזינאן שאלות נוספות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/10/2010 | 20:02 | מאת: שרלי

דוקטור שלום לאחר כ3 שבועות שאני לוקח נוזינאן 100 מג ו20 מג זיפרקסה שזה הכדור הקבוע שלי במשך שנים ,הנוזינאן כבר לא גורם לי להרדם מהר וגם הקולות מתגברים יחד עם כאבי הראש .הרופא המטפל שלי חושב שצריך להכפיל את כמות הנוזינאן ל200 מג כדי לנוח מהקולות אבל אני חושב שאני לא יוכל לעמוד בתופעות הלוואי של הנוזינאן כמו עייפות קשה במשך כל היום .מה דעתך האם הכפלת המינון של הנוזינאן יכפיל את מינון תופעות הלוואי מודה לך מאוד

29/10/2010 | 14:33 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הערה כללית - אני לא יכול לתת המלצות לטיפולים ספציפים דרך פורום אינטרנט בלי שבדקתי לעומק את המטופל. אני יכול לתת המלצות כלליות בלבד. ועכשיו לשאלתך: כמו שכתבתי לך בשאלתך הקודמת, נוזינן היא תרופה אנטי פסיכוטית מהדור הראשון ואחת התופעות לוואי שלה היא עייפות (תופעת לוואי "רצוייה" במקרה זה). אתה דואג לגבי תופעות לוואי (כגוון עייפות גם במהלך היום). מכיוון שכל אחד מגיב אחרת לטיפול, גם בנושא של תופעות לוואי, אי אפשר לדעת עד שלא תנסה. אם לא - יש מגוון של אפשרויות טיפוליות אחרות לבעיות שינה והחמרות פסיכוטיות (כגון התגברות שמעית קולות שאתה מציין) אבל אי אפשר להתאים טיפול ספציפי ללא בדיקה. בקצרה - אתה צריך להפנות את השאלות לפסיכיאטר המטפל שלך כדי שהוא יתאים לך טיפול. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה