לאישתי עברה ניתוח טוקסופלאסממה במוח

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/11/2012 | 18:12 | מאת: omer

אחרי תקופה הרגשתי שההתנהגות שלה מוזר ולא הבנתי מה קורה איתה ! מספרת לי שבן אדם נכנס לבית ושפך על הפנים שלה חומר ששרף לה את הפנים ! מתקלחת בבגדים מחשש שיצלמו אותה ! טוענת כי כל השכונה רואים אותה בעירום במסך ענק ----! מכסה את המראות את החלונות בכריות ירדה במשקל כ 20 ק"ג כשתקף אותה הטוקסופלאסמה שוב פגע לה בראיה ואז בדק אותה פסכיאטר ונתן לה פרפנאל ! השאילה היא מספיק פרפנאל ? ואיך אפשר לשכניע אותה לקבל טיפול בבריאות הנפש ? מסרבת ! גילתה לי לאחרונה שהיא לא לכחה את הפרפנאל 6 חודשים ! מה לעשות כי לעזור לה ! המצב השפיע עלי נפשית התחלתי אני לקבל שיחות עד שהגעתי לאלפרוקס להרגעה ! נמאס לי ואין כוח יותר מה לעשות ?????? תודה

19/11/2012 | 20:23 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לכפות עליה להיבדק או לקחת טיפול (כל עוד אינה מהווה סכנה לעצמה או לסובביה). יש להמשיך ולנסות לשכעה לפנות לטיפול. יש להדגיש שעצם הבדיקה אינה מחייבת אותה בדבר, מדובר רק בשיחה. אופציה נוספת היא לארגן ביקור בית (פסיכיאטר פרטי, עובד/ת סוציאלי/ת או רופא משפחה). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה