דואגת לאחי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/11/2012 | 23:37 | מאת: אחות קטנה

האח הגדול שלי עבר גירושים קשים. אישתו לשעבר בגדה בו עם גבר .מאז הגילוי ועד הגרושים עברו שנתיים .אח שלי לא יכל לקום מהמיטה וכול הזמן בכה דבר שקרע את ליבנו ,אמי בקשה מאחי ללכת לרופאת משפחה ולספר לה על הקושי והמשבר,הרופאה נתנה לו כדורי הרגעה אבל האחי היה לוקח כמות גדולה, שזה לעצמו היה מפחיד .למרות כל הקושי אחי רוצה לחזור לגרושתו ומרחם על גרושתן ודןרש מאיתנו שנבין אותה .דבר שמאוד מפחיד אותנו הוא לא רואה את המציאות כמו שהיא וקשה לו לשחרר אותה.חשוב לי לציין שהמפחה של אישתו כל הזמן דאגה להיות איתו בקשר כי רצו להחזיר בנהם וגם גרושתו סחטה אותו כספית עד היום האחי גר עם הוריי אין בית ומשכורת שלו מעוקלת והוריי משלמים חובות של האחי וגרושתו .הרבה כאב וייאוש ולמרות הכל אחי מוכן לשות הכל כדי לחזור לגרושתו. שאלה שלי האם האחי חולה ?

16/11/2012 | 18:35 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לא ניתן לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט, בוודאי שלא דרך גורם שלישי. באופן כללי את מתארת מצב נפשי שהוא תגובה לגורם דחק מהותי (גירושים). כל אחד מגיב אחרת למצבים מאין אלה. מומלץ שיפנה לגורם מקצוע (פסיכולוג או פסיכיאטר) לצורך הערכה וטיפול במידת הצורך. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה