ניתן להשאיר חולה בבית הוריו?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/11/2012 | 22:55 | מאת: הילה

בני בן 27 סובל מסכיזופרניה. אינו עובד. נוטל תרופות באופן קבוע ומסודר. מסרב לצאת להוסטל, נמצא בבית ויוצא למועדון אנוש או לטניס או לחדר כושר.בבית נוח ואינו מעיק.מעסיק את עצמו בבית בעיקר סביב טלויזיה, מחשב , שינה. האם כדאי להכריח אותו לצאת להוסטל או לקבל את רצונו להשאר בבית? תודה על השירות שאתה מעניק לנו

16/11/2012 | 18:31 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לפי מה שאת מתארת - הוא מתפקד ברמה סבירה - הולך ךמועדון אנטוש, עוזק בספורט, מעסיק את עצמו. לדבריך הוא לא רוצה ללכת להוסטל. מובן שאין אפשרות להכריחו, וגם לא ברור אם אופציה זו בכלל מתאימה לו. מומלץ להתייעץ עם עובד/ת סוציאלי/ת והרופא המטפל. באופן כללי ניתן לתת לו הסברים מקיפים על מהות ההוסטל – במקרים רבים ההתנגדות של המטופל נובעת מחוסר ידע ותו לא. ניתן לארגן ביקורים במספר הוסטלים ו/או דיור מוגן לצורך התרשמות בתאום עם העובד הסוציאלי. שוב – במקרים רבים מטופלים משנים את דעתם לאחר שהם רואים את המסגרת כולל כל האפשרויות הגלומות בה – חיי חברה, חוגים, תעסוקה וצוות מקצועי מיומן אתו ניתן להתייעץ בכל עת. ניתן להסביר למטופל שהוסטל או דיור מוגן אינו סוף הדרך – בהמשך ניתן להתקדם לדרגות עצמאות גבוהות ולתעסוקה בשוק החופשי. כמו כן ניתן להסביר שמעבר להוסטל אינו מהווה נתק מהמשפחה כלל ועיקר. הוסטלים נמצאים במרכזי אוכלוסיה וניתן לבקר את המשפחה בכל עת, לבוא לחופשות בסופי שבוע וכד'. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה