שינוי לטיפול בזריקה בכתף

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/11/2012 | 10:22 | מאת: ב

שלום דוקטור, רציתי לדעת האם הטיפול בזריקה בכתף מתאימה לי יותר מהטיפול שאני לוקח היום , אני לוקח את התרופה שלי אחד ליומיים שלושה ולא בכל יום מה השוני של הטיפול בזריקה בכתף ? שזה משפיע לשבועיים שלושה ? האם אני יכול לעשות את הזריקה בבית ?

16/11/2012 | 18:02 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. יתרונות בטיפול טווח ארוך: 1) עם טיפול בטווח ארוך לא צריך לזכור לקחת כדורים. 2) טיפול טווח ארוך מעלה את מידת ה"דבקות" לטיפול (שיתוף פעולה עם ההנחיות הטיפוליות). 3) רמת התרופה בדם היא יותר מאוזנת לאורך שעות היום (בניגוד לכדורים שבאופן כללי משפיעים יותר בשעות שלאחר נטילת הטיפול ופחות לאחר מכן) וכך אפשר שיהיו פחות תופעות לוואי, ואיזון טוב יותר באופן כללי. 4) הזריקה ניתנת ע"י אחות. אם יש לך אפשרות להביא אחות לבית - אז אתה יכול לקבל בבית, אך בכל מקרה עדיף לקבל את הזריקה במרפאה (כך שאם יש תופעות לוואי אתה נמצא בהשגחה). בברכה, ד"ר אהוד ססר.

מנהל פורום סכיזופרניה