למי לפנות -

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/11/2012 | 16:56 | מאת: ציפי

שלום רציתי לברר על אדם כבן 55 הסובל ממחשבות שווא והלוצינציות של רדיפה. המצב הוא כזה כבר המון שנים, אך אף פעם לא הפריע לשגרת חייו. הוא עובד, בעל משפחה. לאחרונה המצב החמיר והוא מסרב לישון בביתו כי הוא סבור שמישהו רוצה ברעתו ושיבואו לרצוח אותו ואת משפחתו. מדובר באדם מאוד דעתן, עצמאי ובעל אינטליגנציה גבוהה מאוד שמסרב לפנות לטיפול או ייעוץ כי הוא לא מעלה בדעתו שזו יכולה להיות בעיה נפשית. מה ניתן לעשות במצב כזה? הוא לא מסכן את עצמו או אחרים, אך כפי ציינתי המצב כן מחמיר והוא כבר שוקל לעבור דירה. אני יודעת שלא ניתן להתערב עד שאין סיכון לו או לסביבה, אך למי כן פונים? משפחתו פנתה לרופא המשפחה שלו, שנפנף אותם אותם ואמר שזה לא התחום שלו ושנפנה לפסיכיאטר. אך מה פסיכיאטר יעשה בלי פציינט? בקיצור, אני שואלת למי לפנות, מאיפה להתחיל? איל להתנהג איתו? מי שמתנגד לו מחוק מבחינתו. המצב מחמיר מרגע לרגע וחייבים לעשות משהו. אבל מה?

16/11/2012 | 17:22 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. זה נכון שאי אפשר להכריח אדם להיבדק או לקבל טיפול כל עוד אינו מהווה סכנה לעצמו או לסובביו, אולם המשפחה בהחלט יכולה להתייעץ עם איש מקצוע לגבי דרכי פעולה והבנה כללית של המצב, כמו גם יעוץ כללי לשלילת הפרעות גופניות שונות שיכולות להתבטא בצורה נפשית. יחד עם זאת מובן שלא יהיה ניתן לתת המלצות ספציפיות בלי לראות את האדם. בנוסף ניתן לשקול ביקור בית במידה ויסכים לכך. יש גם מסגרות נוספות שניתו להיעזר בהן כגון ממ"ן (מרכז למידע ושיתוף לקהילת משפחות מתמודדי נפש) http://www.maman.org.il. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה