איך לשכנע מישהו לקחת טיפול?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/11/2012 | 18:46 | מאת: Wavyco

שלום, יש לי אח גדול בן 27 שלפני 3 שנים עבר התקפף פסיכןטי הקב שימוש יומיומי בסמים, מאז הוא מקבל טיפול תרופתי לסכיזופרניה, אך מעולם לא שמע את האבחון שלו משום שהוא אינו מעוניין. לפני 3 חודשים הוא החליט לנסוע לעבוד בחול, בהתחלה המשפחה התנגדה, וגם אני , אבל השתכנענו שאולי זה יעשה לו טוב, שינוי האווירה והעצמאות. הוא נסע לבסוף מבלי לשמוע את האבחון, לפני כמה ימים בשיחה שהתלהטה בינו לבין אימי, הוא סיפר לה שהוא כבר לא לןקח את הכדורים במשך חודשיים, שמבחינתו הוא לא חולה,אנחנו מאוד מודאגים.. מה כדאי לעשות? לנסוע אליו? לנסות לשכנע אותו?(ניסינו , זה לא ממש עוזר) , לעזוב את זה ולקוות שזה יסתדר?אין לידו אף אחד שמודע למצבו, אשמח לדמוע את דעתך תודה רבה.

16/11/2012 | 17:09 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין אפשרות לאבחן דרך פורום אינטרנט. איני יודע מה האבחנה של אחיך. האם מדובר בפסיכוזה כתוצאה משימוש בסמים? האם מדובר בסכיזופרניה? האם היו עוד התקפים פסיכוטים? האם הוא היה במעקב? למה הוא לא שמע על האבחון שלו? מה הפסיכיאטר שלו אומר? הרי התשובה לגבי מה כדאי לעשות קשורה לסוגיות האמורות לעיל. יכול להיות שהוא צריך טיפול, יכול להיות שלא. מומלץ שיתייעץ עם פסיכיאטר. בשורה התחתונה - גם אם לפי חוות דעת מקצועית כדאי שייקח טיפול ויהיה במעקב - אין אפשרות להכריחו במידה ומסרב לכך (כל עוד אינו מהווה סכנה לעצמו או סובביו). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה