לפונקס\זריקת דפו - והשפעה על המיניות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/10/2010 | 14:21 | מאת: סנשיין

שלום לכולם, אני יוצאת עם בחור מדהים בן 24, מאוהבת בו ממש. הוא חולה בסכיזופרניה. שמתי לב שמאוד קשה לו להחזיק זמן בקיום יחסים. עניין זה מטריד אותי מאוד. ייתכן שבחור בן 24 לא יוכל להחזיק יותר מ10 דקות?? כי כן עומד לו, אבל לא לזמן רב. חשבתי אולי זה התרופות.. אשמח אולי לטיפים בנושא סנשיין

24/10/2010 | 13:40 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הנושא של תפקוד מיני הוא חשוב ביותר לצורך שמירה על איכות חיים - ויחד עם זאת הרבה מתביישים לומר זאת לרופא המטפל, וחבל. כדאי שחברך יפנה לפסיכיאטר המטפל שלו ויסביר לו על הפגיעה בתפקוד המיני. פגיעה כזאת יכולה להיות בשל מגוון סיבות - הטיפול התרופתי, מצב נפשי, מחלות גופניות אחרות. לאחר אבחון מדוייק ניתן להתאים טיפול בהתאם לבעיה. באופן כללי, בעיות בתפקוד המיני כיום (בעיקר מהסוג שאת מציינת - בעיה בזקפה) ניתנות לטיפול יעיל במירב המקרים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה