איך להביא בן אדם מתכחש לאיבחון וטיפול?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/10/2012 | 21:15 | מאת: חברה מודאגת

שלום רב, יש לנו חברה מימי הצבא (אנחנו בנות 32 כרגע) שבשנים אחרונות התחלנו לשים לב להתנהגויות מוזרות אצלה.בהתחלה לא ייחסנו לזה חשיבות אך עם הזמן זה ממשמחמיר וכרגע לפי מכלול רחב מאוד של התנהגויות שלה הבנו שכנראה מדובר בסכיזופרניה. הבעיה היא שהיא ממש לא בכיוון של מודעתות שמשהו לא בסדר ויותר מזה כל מי שניסה איכשהו לרמוז לה על הבעיה היא פשוט מנתקת איתו את הקשר. משפחה שלה בסוג של הכחשה או חוסר עניין ולא עושים עם זה כלום. אנחנו החברות שלה מרגישות די חוסר אונים ותוהות האם יש משהו שאנחנו יכולות לעשות כדי להביא אותה לאבחון וטיפול? אשמח לעצתכם. תודה.

08/10/2012 | 19:40 | מאת: אריה

לדעתי אין באפשרותכן כחברות לעשות משהו. אם היא באמת חולה זה התפקיד של משפחתה להביא אותה לרופא לבדיקה ואיבחון. חוסר המודעות למחלה הוא תופעה ידועה בסכיזופרניה אך אתן לא יכולות לאבחן כי זה תפקידו של הפסיכיאטר. מומלץ שתהיו בקשר עם משפחתה ותגידו שאתן מודאגות מהמצב שלה ומבקשות שיקחו אותה לפסיכיאטר לאבחון. זה לא מצב קל ולא בטוח שיהיה שיתוף פעולה מצד המשפחה אבל זה כל מה שאתן כחברות יכולות לעשות.

23/10/2012 | 21:37 | מאת: רעות

הדרך היחידה שלכן לעזור (במידה ומשפחתה מתכחשת גם) היא לברר מי רופא המשפחה שלה. לקבוע אליו פגישה ולספר לו מה התרשמותכן.מעבר לזה שום דבר!!! ולקוות שרופא המשפחה יוכל למצוא פיתרון. מניסיון של אחות, שאחותה חולה בסכיזופרניה שנים רבות. עצוב. מחלה ארורה!הרבה יותר ארורה מסרטן.

מנהל פורום סכיזופרניה