המצב קשה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/10/2010 | 04:35 | מאת: ענת

לבת שלי בת 13יש סכיזופרניה "קלה" יש לה מצבי רוח קיצוניים מידי פעם. וכאשר אני יוצאת איתה ברחוב היא עלולה לקלל אותי ליד אנשים זרים והיא מאשימה אותי במצב לדוגמה למה אני לא רושמת אותה לחוגים במתנ"ס או שאין לה חברים והיא שהיא לא צריכה לצאת איתי לטייל כי אני מבוגרת והיא צריכה ילדות בגילה וביגלל הסיבות האלה היא מקללת אותי וגם רבה עם אחותה בת 9 הבת שלי לוקחת 2 מילגרם רספרידל שתייה וחצי כדור רסיטל לפני השינה. לדעתי זה לא מספיק מה אתה אומר? שאלה שנייה האם כדאי לי לשלוח אותה לפנימיה לילדים חולי נפש ואם כן לאיזה ורצוי פרטית ואיכותית כי היא לא ניפגעה באישיותה פחות או יותר

19/10/2010 | 04:42 | מאת: ענת

השיקול שלי להוצאי אותה מהבית כי הבית מתפרק ביגלל המצב הילדה שלי בת ה9 סובלת מחרדות וגם המצב הנפשי שלה קשה בעקבות המצב כי הבת שלי אימה שהיא תהרוג אותי בזמן כעס ולבת הקטנה יש סיוטים בלילות אני ובעלי במצב נפשי קשה והבית הפסיק לתפקד וכמו שאתה רואה גם קשה לי להרדם ואני לא מפסיקה לפחד ולדאוג אגב הינו במלמ וזה לא עזר כי זה מיועד למשפחות של מבוגרים חולים אז אן לנו איך להשוות

24/10/2010 | 13:10 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הסוגייה של הוצאת ילדה הסובלת מסכיזופרניה מהבית בגיל 13 היא סוגייה מורכבת ביותר ובוודאי שלא ניתן להגיע למסקנה דרך פורום אינטרנט. הנזקים יכולים להיות עצומים כשמדובר בנושאים כגון אמון בסובבים או נטישה. מצד שני, לעיתים אין ברירה כשיש בעיות של אלימות קשה ו/או חוסר יכולת של ההורים להתמודד עם ילדה במצב פסיכוטי פעיל. אני לא יודע מה הפרטים במקרה שלכם, אבל חייבים במקרה כזה לפנות לעזרה. את אומרת שבמל"מ לא הרגשת שזה תורם. אני לא יודע מאיפה אתם בארץ אבל בכל מקרה היא ככל הנראה מטופלת במרפאה פסיכיאטרית לילדים. שם ניתן להתייעץ עם הפסיכיאטר, פסיכולוגים, עובד/ת סוציאלי/ת וכ"ו ולבנות תכנית טיפולית רב מקצועית. כמו כן הם יכולים לתת לך שמות של קבוצות תמיכה נוספות פרט למל"מ. לגבי השאלה שלך על טיפול תרופתי - את שואלת אם המינון מספיק. אי אפשר לענות כאן - צריך לבדוק את הילדה, להתרשם ממצבה הקליני ורק אז להחליט. לכן, גם במקרה זה, צריך לפנות לרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה