פחדים לא הגיוניים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/10/2012 | 02:34 | מאת: מישהי

שלום אני נתקלת כבר תקופה ארוכה בפחדים קיצוניים לא הגיוניים אבל ברמה שגובלת בלראות אותם. אני מדמיינת דמויות מפחידות בכל מקום: בבית, בחוץ... לרוב בחושך אבל לפעמים גם ביום. בדרך כלל רואה אותם יוצאות מכל מני פינות (מעבר לפינה, כשאני פותחת דלת). זה נמשך כבר יותר משנתיים ולמרות שאני כביכול מודעת שאין כלום אני ממש רואה אותם מגיעים כדי לפגוע, כאילו עוד שנייה הם כבר ממש צמודים ואני כבר רואה את זה. הם תמיד באים לפגוע רק בי אפילו כשאני נמצאת עם אנשים שאני ממש דואגת להם וחשובים לי וברגע שהמחשבה עולה לי בראש זה לא נרגע ואני ממשיכה כמעט-לראות את זה. בדרך כלל אני מתגברת לזה ועושה את כל הפעולות הרגילות וכשיש משהו שאני מחויבת לעשות זה בדרך כלל לא עוצר אותי, אבל כשאני לבד בלילה נגיד שום דבר לא יוצא אותי מפינה מוארת. זה נורמלי? מה זה? איך אפשר לטפל בזה? תודה מראש ומצטערת שפרסמתי פה לא ידעתי איפה

14/10/2012 | 17:24 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לאבחן אדם דרך פורום אינטרנט. באופן כללי מחשבות שאינן הגיוניות - אך יש מודעות לכך שאינן הגיוניות - אבל לא מצליחים "להיפתר" מהן - מוגדרות כמחשבות טורדניות, שזה לא מצב פסיכוטי. בכל אופן מומלץ לפנות לפסיכיאטר לצורך בדיקה מעמיקה וטיפול בהתאם במקרה הצורך. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה