שמיעת קולות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/07/2012 | 19:59 | מאת: דודה

שלום. יש לי אחיין בן 24 שמאז היה ילד היה שומע קולות בראשו. אך זה לא הפריע לו במהלך תקופה זו כי זה בא והלך. לפני שנה הלך לפסיכיאטר עקב כך שהתחיל לשמוע שוב קולות וזה מאד הפריע לו. הפסיכיאטר נתן לו כדורים שרק החמירו את מצבו. הוא לא עובד, לא מתפקד, אנחנו בקושי מכירים אותו, לא מעניין אותו כלום חוץ מהנגינה שבה הוא ממש תלוי (יש לו להקה) אחותי דיברה עם הפסיכיאטר וזה אמר לה שאין ברירה ככה הוא ימשיך להיות, לא יעבוד, לא יתפקד וכו'. נדהמתי והזדעזעתי מהתשובה המטומטמת הזאת. האם כדאי לו להחליף פסיכיאטר? מה עושים?

09/08/2012 | 12:57 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לא מתפקידי להמליץ על החלפת פסיכיאטרים. כמו כן לפעמים יש דברים שמוצאים מהקשרם, אם כי אין לי יכולת לדעת מה היה במקרה זה. לגופו של עניין - אכן חלק מהסובלים מסכיזופרניה סובלים מירידה תפקודית ניכרת, אולם יש דברים שניתן לעשות במישורים השיקומיים והטיפוליים כפי שכתבתי רבות בפורום. מומלץ להתייעץ גם עם עובד סוציאלי במרפאה. וללא קשר - אם לא מרוצים מסיבה כלשהי מטיפול רפואי - תמיד ניתן לפנות לחוות דעץ שניה. אין פסול בכך. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה