למיקטל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/07/2012 | 18:33 | מאת: עליזה

שלום רב. רציתי לדעת : 1) תוך כמה זמן משפיעה התרופה למיקטל? 2) כיצד למיקטל משפיעה על חולה בסכיזופרניה (נוטלת גם זיפרקסה,סרוקסט ודפלפט לאפילפסיה)? בתודה מראש, עליזה.

29/07/2012 | 11:55 | מאת: עליזה

שלום רב. יש לי שאלה נוספת: רציתי לדעת האם התרופה למיקטל עשויה ויכולה לעזור לסימנים השליליים של מחלת הסכיזופרניה (קהות רגשית) בשילוב עם זיפרקסה (20 מ"ג) וסרוקסט (20 מ"ג)? אני נוטלת גם דפלפט כרונו (750 מ"ג) לאפילפסיה שהתפרצה לי בעקבות מינון של 450 מ"ג לפונקס שלקחתי בעבר , לפני שהתחלתי עם הזיפרקסה וכעת הנוירולוגית מחליפה לי אותה בלמיקטל בצורה הדרגתית במקביל לדפלפט כרונו משום שהדפלפט לא מתאימה למצבי הריון. תודה רבה מראש על תשובתך, עליזה.

09/08/2012 | 12:12 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. למיקטל (lamotrigine) היא תרופה לאפילפסיה הטובה גם ליצוב מצב רוח (מה שקרוי "מייצב אפקט") בדומה לתכשירים כגון טגרטול או דפלפט. ולשאלותייך: 1) בלמיקטל עולים במינון בהדרגה למשך חודש - לכן בד"כ צריך תקופת זמן של מינימום חודש כדי להרגיש השפעה. 2) מתן למיקטל בסכיזופרניה ניתנת בד"כ לאלה שיש להם גם תנודות במצב רוח (בדגש על דכאון). לעיתים היא ניתנת כ"חיזוק" (מה שקרוי "אוגמנטציה") של הטיפול הנוכחי במידה ואין השפעה מספקת, גם בלי מרכיב של תנודות במצב רוח - אך היעילות במקרים אלה שנויה במחלוקת. 3) למיקטל היא לא תרופה כנגד סימנים שליליים. מה שכן - היא יעילה נגד דכאון, ודכאון הרי יכול להידמות לסימנים שליליים (הרי גם בדכאון יש חוסר אנרגיה, חוסר מוטיבציה, עייפות ועוד). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה