אסנפין

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/07/2012 | 21:17 | מאת: אנונימי

לספריס (saphris) או בשמה הגנרי אסנפין (asenapine) האם ידוע מתי ניתן יהיה לקבל אותה דרך הקופה ולא רק באופן פרטי בארץ? בנוסף, נניח שכן, אם קיבלתי אישור לזייפרקסה דרך הקופה, איך ניתן יהיה לקבל אישור לתרופה חדשה זו במקום הזייפרקסה? נראה לי שלא יהיה קל לשכנע את הקופה לתת תרופה יקרה יותר... תודה מראש,

24/07/2012 | 19:48 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לעת עתה (ככל הידוע לי) סאפריס זמינה רק דרך משרד הביטחון וקופת חולים לאומית. בשאר הקופות הנושא עדיין בבדיקה. סביר להניח שזה יוסדר. עד אז ניתן לקנות פרטי. מכיוון שעוד אין אישור בקופות - אני לא יכול לנבא מה יהיו הקריטרינוים לאחר שיהיה אישור. יכול להיות שזה יהיה קו שני לאחר ריספרדל, ואז לא תהיה בעיה מיוחדת לקבל אישור להנחה אם כבר קיבלת זיפרקסה. אבל גם יכול להיות שהקריטריונים יהיו יותר מחמירים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה