אני מטופל בקספליון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/07/2012 | 20:20 | מאת: שלומי

השבוע בבדיקת דם מצאו לי שהפרולקטין שלי 1800. מה זה אומר? במה זה עלול להשפיע עלי? זה מסוכן? יש תרופות שמורידות פרולקטין? כדאי לקחת תרופות כאלה? התור שלי לרופא רק בעוד חודש,האם זה דחוף להקדים את התור בגלל התוצאה?

24/07/2012 | 19:02 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הגישה היום היא שאם יש עליה ברמות פרולקטין ללא סימנים קליניים (כלומר ללא פגיעה בתפקוד המיני וכד') אז ניתן להמשיך במעקב בלבד ובכל מקרה לא מדובר במשהו מסוכן. אם יש הסתמנות קלינית אז ניתן לעשות מספר דברים - להפחית מינון, להוסיף תכשיר שמוריד פרולקטין או להחליף תרופה. בד"כ פשוט מחליפים את התרופה. כאמור - בכל מקרה לא זה לא מסוכן מעבר לתופעות הלוואי הפוטנציאליות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה