שלום לך דוקטור יקר,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/07/2012 | 17:56 | מאת: משה

שמעתי שכבר קיימת זריקה ארוכ טווח של אבליפיי,האם זה נכון? האם כדאי לעבור אליה מהקספליון שגורם לי לתופעות לוואי? הערה, חוץ מהקספליון,אין לי ניסיון עם תרופה פסיכיאטרית אחרת,אך לא יכול להרשות לעצמי להכנס להתקף פסיכוטי עכשיו כי אני בעבודה חדשה ומאתגרת.

08/07/2012 | 20:35 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לא קיימת זריקה ארוכת טווח של אביליפי באופן מסחרי. זה עדיין נמצא במחקר. אם יש לך תופעות לוואי עם הקספליון, יש לפנות לרופא המטפל ולדון באפשרויות (וזאת לאחר בירור גופני שמראה שהתופעות הן אכן בגלל הקספליון). תמיד יש אפשרויות פעולה - שינוי מינון, הוספת תכשיר נגד תופעות לוואי, החלפת תכשיר, שינוי אורחות חיים (כגון פעילות גופנית) ועוד ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה