אחותי חולת סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/07/2012 | 12:23 | מאת: ריקי

בגלל כמה תופעות לוואי מהטיפול(היא מקבלת חומר בזריקה חודשית) היא מאד סובלת. אנחנו תאומות ותמיד היינו אותו משקל,היום היא 30 קג!!!! יותר ממני וזה קרה תוך שנה וקצת. הרופא שלה אמר שיש כדור חדש בלי הרבה תופעות לוואי אבל הוא לא מתלהב לתת לה אותו כי אין איתו מספיק ניסיון ולא יודעים אם הוא באמת מונע התקפים. רציתי לשאול אותך לאיזה כדור הכוונה ואם כדאי לקנות אותו באופן פרטי במקרה והרופא לא יסכים לתת לה אותו. אני רוצה לעזור לאחותי ולא יודעת מה לעשות.

05/07/2012 | 16:25 | מאת: אליאנה

איני רופאה . ישנם שני כדורים שאינם הרבה זמן בארץ הכוונה היא לאביליפיי וכדור נוסף ספריס וממה שקראתי בפורומים הם אינם משפיעים כמעט על המשקל

08/07/2012 | 20:30 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. יש הרבה כדורים שפחות מעלות משקל, הן מהדור הראשון והן מהדור השני. לצורך התאמת טיפול יש לפנות לרופא המטפל. כמו כן יש לברר שהעליה במשקל היא אכן בגלל הטיפול ולא בגלל בעיה אחרת לא מאובחנת (כגון הפרעה בתפקודי תריס או הפרעה הורמונלית אחרת). בכל אופן להלן שמות של מספר תכשירים מדור שני שפחות מעלות משקל - סוליאן, גאודון, אביליפי, ספריס. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה