זיפרקסה ואביליפיי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/07/2012 | 13:00 | מאת: תמר

שלום, אני מאובחנת כסכיזופרנית ולוקחת כבר 10 שנים זיפרקסה. לאחרונה הומלץ לי ע"י רופא מומחה להוסיף אביליפיי לזיפרקסה כדי להגביר את עוצמת התחושות ומצב הרוח. האם תרופה זו בטוחה, האם יש לה תופעות לוואי והאם אפשר לקחת אותה בשילוב עם זיפרקסה. אודה על תשובה.

03/07/2012 | 20:03 | מאת: חנה

האם הזפרקסה עשתה לך תופעות לוואי כגון עלית הסוכר במשך הזמן הארוך שאת נוטלת אותה?ואם את יודעת אם היא לא מתנגשת עם חומרי הרדמה כגון טיפולי שיניים? בתודה

04/07/2012 | 11:24 | מאת: נחמה

למה הרופא הוסיף לך אביליפי על הזיפרקסה ולא החליף לך את הזפרקסה עם אבליפי? למה נתן לך שתי תרופות כשאפשר רק אחת,את הטובה יותר(את האביליפי)? לי הרופא החליף את הרספרידל באביליפי ואני מרגישה מצוין וגם רזיתי המון,חזר לי המצב רוח,אין לי דיכאון,הפרולקטין ירד לי כמעט לנורמה והכי חשוב,אין לי התקפים.

04/07/2012 | 12:35 | מאת: תמר

היי חנה, אצלי הזיפרקסה לא גרמה בכלל לעליית סוכר או להשמנה אבל לפי מה שאני יודעת אני יוצאת דופן בעניין הזה כי זיפרקסה גורמת להשמנה בדרך כלל. לעומת זאת הזפרקסה גורמת לי לכהות חושים, דבר שמאוד מתסכל, לכן גם רציתי לקחת תרופה נוספת כדי לשפר את העניין הזה. ובקשר לחומרי הרדמה - בטיפולי שיניים אין לי בעיה אבל בהרדמות יותר רציניות אין לי ניסיון.

04/07/2012 | 17:52 | מאת: נחמה

לי הזיפרקסה עשתה את כל תופעות הלוואי הרעות.השמנה ואדישות,חוסר רגשות ודכדוך. רק עם ההחלפה לאבליפי חזרתי לחיים,עד עכשיו בלי תופעות לוואי בכלל.

08/07/2012 | 14:43 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין אפשרות לענות לגבי מקרה ספציפי זה או אחר דרך פורום אינטרנט. באופן כללי - הגישה כיום היא לא לתת מספר תכשירים נוגדי פסיכוזה ביחד (מה שקרוי "פוליפרמקולוגיה"), מכיוון שמבחינת רב המחקרים לא מוכחת יעילות מעבר למתן תכשיר בודד - אך יש יותר תופעות לוואי, שלא לדבר על המחיר הכלכלי. יחד עם זאת במקרים של עמידות ניכרת לטיפול יש כאלה שבכל זאת מנסים שילובים שונים מחוסר ברירה. לגבי השילוב של אביליפי וזיפרקסה - אני מניח שההמלצה היא על מתן מינון נמוך של אביליפי בנוסף לזיפרקסה. אין מחקרים רחבי היקף שמראים יעילות במתן שילוב כזה אך כאמור אין מניעה מלנסות. כמו כן יש לזכור שאין בארץ אישור לקבל שני תרופות מדור חדש בהנחה - כך שאת התכשיר השני יהיה צורך לקנות במחיר מלא (ומדובר ברופות יקרות). בברכה, ד"ר אהוד ססר

11/07/2012 | 12:02 | מאת: תמר

ד"ר אהוד ססר - תודה רבה על התשובה.

מנהל פורום סכיזופרניה