שלום לרופא ולפורום,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/06/2012 | 14:26 | מאת: רחלי

לפני זמן מה שמעתי על טיפול במחלות נפש בעזרת קסדה ששמים על ראש החולה והיא שולחת פולסים חשמליים לאזורים מסוימים במוח ומקלה מאד על התסמינים.האם אפשר קצת הסבר על השיטה,היכן היא מבוצעת בארץ,על איזה סוג מחלות היא עובדת? תודה.

12/06/2012 | 17:48 | מאת: מלי

לטיפול זה קוראים בשמו טיפול באמצעות נזעי חשמל והוא יעיל בחלקו למתמודדים עם סכיזופרניה וגם למניה דיפרסיה ואפילו לעיתים לדיכאון קליני. טיפול זה לעיתים משולב עם תרופות לחולי סכיזופרניה ולעיתים לצערינו כשהטיפול התרופתי לא יעיל בחלקו משתמשים גם בנזעי חשמל כעוד אופציה.

15/06/2012 | 19:34 | מאת: ירון

השיטה הניסיונית החדשה היא על ידי כוח מגנטי ולא חשמל. מתקיים בבית חולים שלוותה. חברת בריינסוויי פיתחה את המכשיר. עדיין בשלבי מחקר וניסוי.

17/06/2012 | 08:36 | מאת: שולי

לשם טיפול בשיטה זו. השיטה נחשבת עדיין כניסיונית למרות שבארה"ב היא משמשת כבר כמה שנים עם הצלחה די גדולה. היא הוכחה כמועילה למצבי דיכאון ,עכשיו מנסים אותה גם למניה דיפרסיה וסכיזופרניה. נקווה שנשמע בשורות טובות והיא באמת תחליף טיפול תרופתי.

19/06/2012 | 14:51 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. ראי את התשובות של ירון ושולי - הם נתנו תשובות מדוייקות וממצות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה