אבחנה שגוייה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/06/2012 | 10:36 | מאת: נטלי

בעלי אובחן כסובל מהפרעה דלוזיונית F220 קראתי את התשובה שלך אבל בימים האחרונים הוא אמר לי שהוא רואה דברים שלא קורים ממש הזיות והוא אמר לי שהוא אתנו והוא לא איתנו כאילו בעולם אחר הוא אמר לי שהוא מאוד סובל וכל הזמן עצבני והוא לא יודע ממה הוא רואה כל הזמן שאנשים רוצים להזיק לו אני ממש אובדת עצות האם ייתכן שהוא סובל ממשהו אחר או שזה מה שהוא אמור להרגיש בעקבות האבחנה מה עלי לעשות יש מס שעות קטן ביום שהוא ממש ממחיש לי את כל מה שעובר עליו ואני קובעת תורים ובודקת מה לעשות והוא למחרת לא זוכר בכלל מה שאמר לי וטוען שהכל בסדר מה לעשות תודה

15/06/2012 | 19:53 | מאת: ירון

מניסיון...לדאוג שיהיה לו מטפל פסיכיאטר קבוע ולדאוג שיקם באופן קבוע את התרופות שיתנו לו. פחות להתעסק בשינויים התכופים כי הבעיה קיימת.

17/06/2012 | 14:12 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אם יש החמרה במצב צריך בכל מקרה לחזור לבדיקה אצל הפסיכיאטר, וזאת ללא קשר לחשש שמא יש טעות באבחנה. צריך לבדוק את הסיבות להחמרה הנוכחית, לרבות שלילת מחלות גופניות שונות. כפי שכתבתי פעמים רבות - לדעתי פחות חשוב איך "קוראים" לזה אלא איך מטפלים ומשקמים. בכל מקרה הטיפול התרופתי בהפרעה דלוזיונלית וסכיזופרניה דומים - דהיינו טיפול נוגד פסיכוזה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה