חברי "גילו" אצלו סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/05/2012 | 10:03 | מאת: שם בדוי

אני בשוק .... אני לא מאמין שחברי יש לו את המחלה. הוא היה במצב של דיכאון לאחד שיברון לב מבחורה, היו לו 3 דברים עיקרים בעקבות המצב שלו 1) דיכאון - יכול לשכב במיטה יום שלם ולא מרגיש צורך לעשות משהו 2) נוצר לו פוביה לצאת מהבית 3) מחשבות על התאבדות , אבל הוא אומר שהוא לא התכוון לעשות את זה, פשוט המחשבות צצו לו. שלחו אותו לפסיכיאטר שהמליץ על כדורים נגד דיכאון "ציפרלקס", ושלח אותו לפיכולוגית. לאחר חודש שיחות עם פסיכולוגית ולקיחת הכדור, המצב לא השתפר. (החבר שלי בעקבות הדיכאון , מחק את כל המספרים שהיו לו ולא יצר קשר עם הסביבה), אז ככ לשבת בבית עם תרופות ולצאת פעמיים בשבוע לפסיכולוגית, אני לא חושב שזאת תרופה. הוא חזר לאחר חודש לפסיכיאטר והוא ראה שהמצב שלא השתפר הממליץ על כדור אנטי פסיכוטי "סרוקוואל" 50 מ"ג. מכאן המצב התחיל ל"התאזן" הוא היה פחות על המחשבות , אבל נוצר אצלו מצב גרוע יותר , הוא התחיל להיות עצבני עם זעם בתוכו, ונוצרו אצלו מחשבות שהוא רוצה לגרום סבל לאנשים בעבר שעשו לו רע. (אנשים שבאמת עשו לו רע ואני עד , היינו ביחד בפנימיה), אבל איך הוא נזכר בזה ומה קרה עכשו הכל צף לו זה שאלה לגופה. אשפזו אותו העלו לו את המינון של הכדור ה"אנטי פסיכוטי"- סרוקוואל ל300 מ"ג. "התאזן" ובהתקף הבא, אם הוא היה עצבני והיה לו דחף לפגוע באנשים שעשו לו רע, עכשו יש לו דחף לגרום סבל לא משנה למי. שאני מדבר איתו עכשו הוא צלול , והוא מודע לבעייתו, גם שהמחשבות צפות לו, הוא מודע לזה , הוא אומר קחו אותי לביה"ח המחשבות חוזרות, (של האגרסיות). איך מ- דיכאון, פוביה לראות אנשים, מחשבה על התאבדות. הגענו למצב של פגיעה באנשים. מי שהיה לו מקרה דומה ויכול לעזור איך מוציאים את חברי מהמצב הזה מוזמן להגיב . למייל [email protected]

06/06/2012 | 11:52 | מאת: דוד

ויש לשקול גם אישפוז בזמן ההתקפים כדי למנוע פגיעה בעצמו ובאחרים. רק בריאות.

08/07/2017 | 06:39 | מאת: חי

חברך עשה טעות ופנה לשירותים פסיכיאטריים לעזרה. אני יודע שזה נשמע מוזר אבל הוא פתח פתח לעולם של צרות. מאוד לא ממליץ לפנות אליהם מרגע שזה כרגע מתחילות אבחנות לא קשורות וחברך "נדבק" נשמע הזוי אבל אני מבטיח לך שזה אמיתי.

מנהל פורום סכיזופרניה