סוליאן ומצב מעין דכאוני

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/05/2012 | 01:23 | מאת: יואב

לד"ר ססר שלום, כתבת כאן בפורום בעבר שהסוליאן עלול לגרום למצב של מעין דיכאון בשם "אינהבציה" או משהו כזה. שאלתי היא: האם כל עוד אני נוטל את הסוליאן אהיה במצב הזה? האם המצב נגרם מהירידה בלבידו עקב העלייה החדה בפרולקטין אצלי? אני לוקח סוליאן כבר מעל 4 שנים ומאז ועד היום מרגיש שאני לא נהנה מדברים וכאילו משהו תקוע ודפוק אצלי. מה עושים? בתודה, יואב

17/05/2012 | 19:18 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לא זכור לי (ואולי זכרוני מתעתע בי) שכתבתי שסוליאן גורם לדכאון (ובעקרון הוא לא). הוא כן יכול לגרום לעליה בפרולקטין שמצדה גורמת להפרעות בתפקיד המיני - שיכול לתרום לירידה במצב הרוח. במקרה כזה (כפי שכתבתי פעמים רבות) יש מה לעשות - לעקוב, לשנות מינון, להחליף טיפול לתכשיר שפחות מעלה פרולקטין ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה