מהי התרופה הבטוחה ביותר בהריון לסכיזופרניה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/05/2012 | 12:08 | מאת: אבא

שלום, רציתי לדעת , נכון למאי 2012, מהי התרופה הבטוחה ביותר לעובר במהלך ההריון לטיפול בסכיזופרניה? תודה.

17/05/2012 | 18:33 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין תשובה חד משמעית ואין תרופה בטוחה לחלוטין. גם אין מספיק נתונים לגבי התרופות החדשות ביותר. באופן כללי ניתן לומר שתרופות נוגדות פסיכוזה ככלל אינם מהווים סיכון גבוה בהריון (בניגוד למשך לחלק מהתרופות המייצבות כגון דפלפט, טגרטול או ליתיום). ככל הנראה יש עדיפות קלה לתכשירים מדור שני. הערה - באופן כללי הסיכון לילוד (ולאם) בהחמרה פסיכוטית או אפקטיבית (דכאון או מאניה) במהלך ההריון הוא גבוה לאין שיעור מהסיכון (הנמוך) לעובר בנטילת התרופה באופן מסודר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה