קלפיקסול ופוריות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/03/2012 | 15:29 | מאת: גרי

אני ואישתי מנסים להיכנס להריון כשנה, אני לוקח קלפיקסול בזריקות של 200 מ"ג פעם בחודש כבר 3 שנים,ביצעתי בדיקת זרע והיא יצאה לא תקינה, האם לקלפיקסול יכול להיות קשר לכך?

03/04/2012 | 14:51 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הקלופיקסול אכן יכול להיות קשור לבעיות של פוריות. בד"כ זה קשור להעלאה של הורמון בשל "פרולקטין" שהוא מצידו מוריד רמות טסטוסטרון. יש לפנות לרופא משפחה או אנדקרינולוג לצורך בירור הנושא. באם אכן הבעיה היא על רקע הקלופיקסול - ניתן לשקול החלפת טיפול לתכשיר נוגד פסיכוזה שפחות מעלה פרולקטין. יחד עם זאת יכול להיות שהסיבה היא אחרת לחלוטין. בכל מקרה יש לברר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה