זיפרקסה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/03/2012 | 01:33 | מאת: יוסי

שלום רב, רציתי לדעת עם "זיפרקסה" זה כדור מסוכן. קראתי על הכדור הזה דברים לא טובים שהוא מקצר ת'חיים ב- 10 שנים השמנה מטורפת, כולסטרול ! זה שהוא עושה לאכול אני יודע. אבל מה עוד לא טוב בו ? ובמה אפשר להחליף אותו ? רספידל עשה לי לא טוב. אז נתנו לי "זיפרקסה" ...

20/03/2012 | 18:32 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. בכל טיפול תרופתי יש לקחת בחשבון את המאזן הכללי של יעילות אל מול תופעות לוואי. באופן ספציפי לזיפרקסה יכולות להיות תופעות לוואי מטבוליות כגון השמנה, עליה בל"ד, עליה בכולסטרול הפרעה במאזן סוכר. יש לציין שזה לא אצל כולם ויש כאלה שאין להם תופעות לוואי כלל. בכל אופן אם יש - ניתן לשקול מספר דרכים לפעולה - 1) הפחתת מינון ו/או 2) דיאטה + כושר גופני או 3) החלפת התכשיר. תכשירים שפחות גורמים לתסמינים מטבולים כוללים בין השאר אבילפי, סוליאן, גאודון, ספריס ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה