איך גורמים לאדם להבין שהוא זקוק לעזרה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/11/2017 | 05:24 | מאת: נורית

שלום רב הבן שלי בן 32 מנותק מבוחן המציאות .לא ממש מבחין כן מבדיל בן טוב לרע. הוא עסוק באוססביותבכל פעם בנושא אחר בדרך כלל אלה אנשים מיוחדים, שחקנים. או במקרה של התקופה האחרונה הוא גילה שהוא צאצא של האחד העוזרים של בן יהודה שלדעתו קופח.. הוא בזה יום וליל.. יתרה מכך ההתעסקות האובבסיבית גרמה לו לפיטוריו בגלל שהוא מטריד לקוחות בנושא שלו תוך עדי נהיגה. לציין שהוא הסתבך , יילקח להסתכלות באברבנל יקבעו שהוא כשיר למשפט.. אחר כך לקחתי אותו ללפסכיאטרית שתענה שהוא סובל ממניה דפרסבית. . ואחר כך לפרופסור דוידאור יונתן שקבע שיש לו סכיסואפקטיב. הוא כרגע מובטל אני בספק אם יכול להתפרנס יש לו חובות עסק עצמאי.. ונראה שהוא מנותק ממה שקורה לו ועדיין עסוק בחיפוש שורשיו.. לא מתפקד מתקשה להתחבר איליו. לציין שקיבל תרופות פסיכוטית.. כמו רספידל ועוד תרופות קשות אחר שגרמו להיות מדוכא וחשב על מוות.. והחליט להפסיק אותם וגם נשפע שלא יגע בכדורים וכעס עליי שהכרחתי אותו.. הוא לא איתנו רק עם ההתעסקות החדשה.. איני יודעת מה לעשות. לא מקשיב אני נואשת.. אני רואה הדרדרות לא יודעת איך לגרום לו להבין שהוא חולה.. אנא עזרתכם. תודה נורית

אחת הבעיות במצב של פסיכוזה היא שאדם מאמין שהוא צודק וקשה מאוד לשכנע אותו. אפשר לבקש ממשהו שהוא סומך עליו לדבר איתו או לנסות לשכנע אותו ללכת לטיפול ולקחת כדורים למשהו שמפריע לו, לדוגמא קושי בשינה, עצבים, אי שקט.

מנהל פורום סכיזופרניה