שאלה בנוגע לביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/11/2017 | 22:16 | מאת: י

שלום וברכה אני מקבל קצבת נכות 50% רפואי ו 100 % אי כשירות למשך שנתיים רוצה להתחיל לעבוד חצי מישרה האם ביטוח לאומי ישלול ממני את הקיצבה בתום השנתיים

ביטוח לאומי קובע את הנכות לפי המצב הרפואי ואת דרגת אי כושר העבודה לפי היכולת לעבוד בשוק החופשי ולהתפרנס. אם אתה מתחיל לעבוד אתה אמור לדווח לביטוח לאומי והוא מתאים את הקצבה לפי השכר, יש מחשבון באתר הביטוח הלאומי (https://www.btl.gov.il/Simulators/NehutIndex/Pages/Calculator.aspx) אם נאמר לך שהנכות היא לשנתיים כנראה נקבעה לך נכות זמנית ולאחר שנתיים תוזמן לועדה חוזרת להעריך את הנכות מחדש. יכולים לאשר לך נכות קבועה או לא לפי המצב הרפואי, אבל להוריד את דרגת אי כושר העבודה אם אתה מצליח לעבוד, ההורדה אמורה להיות לפי היכולת שלך לעבוד במשרה מלאה בשוק החופשי.

מנהל פורום סכיזופרניה