קצבת נכות שאלה לד"ר בבקשה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/10/2017 | 11:57 | מאת: אני

שלום וברכה יש לי נכות כללית רפואית 40% לצמיתות ואי כושר 100% לצמיתות. זה על סעיף נפשי רציתי לדעת אם למרות שיש נכות לצמיתות הביטוח הלאומי יכול לבטל אותה כעבור זמן? או שזה לכל החיים? לדוגמא - אם אני מתחיל לעבוד ולקבל משכורת של 4000 או 5000 שקל, הוא יכול לזמן אותי לועדה כעבור זמן מה ולבטל את הנכות הרפואית או את האי כושר שנקבע לי בגלל שאני עובד ומשתכר? תודה

בקבלה לעבודה אמורים להודיע לביטוח לאומי והוא מוריד את הקצבה לפי השכר (יש מחשבון באתר הביטוח הלאומי https://www.btl.gov.il/Simulators/NehutIndex/Pages/Calculator.aspx). אם יראו שאתה מסוגל לעבוד בעבודה רווחית יכולים לשנות את אי כושר העבודה, אבל בדרך כלל לא מערערים על נכות צמיתה. כמובן שביטוח לאומי יכול לזמן לועדה אם הוא רוצה.

מנהל פורום סכיזופרניה