שילוב תרופות אביליפיי וריספרדל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/07/2017 | 16:30 | מאת: אמא

הבן שלי בן 22 קיבל ריספרדל בעקבות פסיכוזה של פרנויה. במשך כמעט שנתיים הוא לוקח את הריספרדל ובחצי שנה האחרונה נעשה ניסיון לעבור לאביליפי בגלל שהריספרדל מרדים ומדכא. בהמלצת הרופא הוא עשה את המעבר לאט מאד, כלומר העלה בהדרגה את האביליפיי עד ל30 מ"ג והוריד בהדרגה את הריספרדל מ1.75 מ"ג ולבסוף נשאר עם ה30 אביליפיי בלבד, אך לאחר שבוע כזה שוב חזרו התחושות הפרנויות שרומזים לו וצוחקים עליו ומחקים אותו. האם זה אומר שהאביליפיי לא משפיע עליו? הרופא טען ששילוב של שתי התרופות הוא בעייתי כי הם עובדים על אותם קולטנים ומפריעים זה לזה. מה לדעתך אפשר לעשות?

אביליפיי נחשבת לתרופה אנטיפסיכוטית פחות חזקה, היא לא לגמרי חוסמת את הקולטנים לדופמין, אלא מפעילה חלקית. ברור שעדיף לתת תרופה אחת אבל לפעמים אין ברירה אלא לשלב תרופות, כדאי לחזור לרופא המטפל ולשקול איתו תרופה אחרת או שילוב של אביליפיי עם מינון נמוך של אנטיפסיכוטי אחר יותר חזק.

מנהל פורום סכיזופרניה