שאלה בקשר למצב פסיכוטי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/06/2017 | 07:48 | מאת: ניר

שלום ד׳׳ר הייתי רוצה בבקשה לדעת האם סכיזופרן שנמצא בהתקף פסיכוטי ונניח שומע קולות או רואה חזיונות שווא בעצם מודע לכך שזה רק בראש שלו או שהוא בטוח שמדובר בהתרחשויות אמיתיות שכולם שומעים או רואים? תודה

מצב פסיכוטי מאופיין באובדן בוחן המציאות, כלומר לא מבדילים בין המציאות החיצונית לפנימית, חווים גירויים פנימיים כמו קולות שנשמעים בחוץ. חלק מההגדרה של מצב כזה הוא שאדם לא מודע לכך שמדובר במציאות הפנימית שלו. אם אדם מודע לכך שיש לו הזיות הוא לא במצב פסיכוטי, לדוגמא תחת השפעה של סמים הזייתיים כשיודעים שמדובר בהשפעה של החומר, המצב נקרא הלוצינוזיס.

09/06/2017 | 08:27 | מאת: ניר

כלומר סכיזופרן שחווה מצב פסיכוטי בעצם לא מפחד מזה,זה לא מעורר אצלו חרדה? תודה

18/06/2017 | 08:32 | מאת: ניר

וכנגזרת מכך בעצם אדם שמפחד להשתגע בעצם נמצא לגמרי בצד השני של המתרס וזאת בעצם עדות לכך שהוא לא משתגע? תודה

מנהל פורום סכיזופרניה