לבד VS המערכת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/04/2017 | 19:17 | מאת: יורי

מה יגרום לוועדה פסיכיאטרית בפעם השנייה ( לא עם אותם פסיכיאטרים כמו בראשונה ) לשחרר אדם במצב מנטלי יציב היום ובלי סיכון לחברה ושהוא בטיפול בכפייה של בית משפט בבי"ח פסיכיאטרי ושהוא לא מסתדר אישית עם הטיפול התרופתי שהוא מקבל וגם בגלל שהוא לא מוצא עבודה בגלל התדירות של הפגישות באותו מקום ? הם ייקחו בחשבון את מה שהוא והסניגור שלו ידברו בוועדה / רק ההמלצה של הפסיכיאטרית שלו תקבע ? בוועדה הקודמת שהייתה הם שאלו שאלות שלא שייכות בכלל למחלות נפש , זה מה שיקרה גם הפעם ?

ועדה פסיכיאטרית מתרשמת גם מהדיווח של הפסיכיאטר המטפל במרפאה, גם מהבדיקה בזמן הועדה וגם מדברי עורך הדין. ההחלטה לשחרר מצו מתקבלת לפי המצב הנפשי והמסוכנות האפשרית והמצב משתנה עם הזמן כך שהועדה יכולה להחליט בכל פעם משהו אחר. בנוסף עבר תיקון לחוק שאומר שלא ניתן להאריך צו לטיפול מרפאתי כפוי מעבר לעונש המקסימלי לעבירה.

מנהל פורום סכיזופרניה