שהיה במחלקה סגורה ללא חופשות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/02/2012 | 22:45 | מאת: מנחם

יש לי קרוב משפחה במחלקה סגורה מאובחן בסכיזופרניה הרופאים אינם מאפשרים לו חופשות לשעות אחדות בבית אפילו מבלי לפגוע ברצף התרופתי. הנימוק של הרופא שעצם השהיה במחלקה סגורה מהווה חלק מתהליך הריפוי. לטענתו של הרופא היו מקרים של חולים שיצאו לביתם לחופשות קצרות וזה פגע במהלך הריפוי למרות שהרצף התרופתי נשמר. ההסבר של הרופא נשמע לי מוזר. האם יש להסבר בסיס רפואי מקובל?

16/02/2012 | 12:43 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אני לא מכיר את המקרה ולכן לא אוכל לענות לך באופן ספציפי. בכל מקרה מטרת הפורום היא במסירת מידע כללי בלבד. באופן כללי ניתן לומר: 1) ההסבר של הרופא אינו מוזר כלל ועיקר. בהחלט יש גם מרכיב טיפולי בשהות במחלקה סגורה, בעיקר כשיש מצבים שהמטופל מההוה סכנה לעצמו או לאחרים כתוצאה ממצבו הנפשי. 2) הטיפול התרופתי הוא רק חלק מהטיפול. יש מקום גם לטיפולים רב מקצועיים (פסיכולוגים, סוציאלים, סיעודיים ועוד) ויש חשיבות גם על שמירה על סביבה טיפולית קבועה "setting" כדי לא להכניס סטרסורים נוספים לפני השיפור במצב הנפשי. 3) מכאן שההחלטה למתו אן אי-מתן חופש נעשית רק לאחר שמתבצעת הערכת מסוכנות ע"י צוות המחלקה. ההחלטה על מניעת חופשות אינה קלה ונעשית רק במקרים של חוסר בריריה כשיש הערכת מסוכנות גבוהה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה