לידה לאחר תסחיף ריאתי

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

14/12/2010 | 10:01 | מאת: עדי

שלום, אני בת 32, אמא לשני ילדים, לפני שנה וחצי היה לי תסחיף ריאתי מסיבי דו צדדי. טופלתי כשנה בקומדין ואח"כ הוחלט ע"י המטולוג להפסיק את הטיפול. כרגע אני בהריון. מקבלת קלקסן 60 מ"ג ליום. שאלתי היא האם לאור ההסטוריה קיים סיכון לקבל תסחיף ריאתי בלידה? האם צריך בלידה נוכחות של רופא או המטולוג?

לעדי שלום לדעתי לאור העבר צריך נוכחות של רופא במקום בזמן הלידה. אפשר לוודא זאת ע"י כך שתיקחי רופא פרטי שיהייה בלידה. כמו כן ממליצה שיקיר אותך במשך ההריון עד הלידה.

15/12/2010 | 08:19 | מאת: עדי

איזה רופא צריך להיות איתי? גניקולוג או המטולוג?

מנהל פורום שיקום נשימתי