התלבטות לגבי טיפול שניתן

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

13/05/2012 | 22:42 | מאת: אירנה

שלום רב, קרובת המשפחה שלי, צעירה בת 27, מאובחנת בסקלרודרמה וברונכיאקטזיס, וסובלת מהפרעה רסטרקטיבית וחסימתית (לא טופלה עד כה באופן תרופתי). בבדיקת תפקודי ריאות, לאחר מתן משאף, חל שיפור בכל מדדי הספירומטריה בטווח של 60 עד 100%. רופא ריאות אליו היא נגשה טוען שאין טעם בטיפול מקומי להרחבת סמפונות והמליץ על סטרואידים (כדורים). השאלה היא מה ההגיון להתחיל ישר בטיפול שאינו מקומי? למה בעצם המרחיבים לא יכולים לעזור אם יש כזה שיפור בספירומטריה בבדיקה?

לאירנה שלום אינני יודעת איזה שיקולים נוספים היו לרופא שהחליט יש לתת סטרואידים. אשמח שתדברי איתי ל 4266499 052 ותתני לי יותר פרטים

מנהל פורום שיקום נשימתי