איספרציה לאחר החלמה מדלקת ריאות

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

04/06/2017 | 20:25 | מאת: דורית

אבא שלי בן 68, עצמאי. סוכרתי, חולה לב, אי ספיקה ופרפור פרוזדורים. אסמטי. הגיע לאשפוז בעקבות דלקת ריאות שהוחרפה מאד. נכנס לטיפול נמרץ תל השומר קיבל מגוון רחב של אנטיביוטיקות, ולאחר שהיה מורדם ומונשם כ 5 ימים, העירו אותו והמשיכו את האשפוז בטיפול מוגבר. בהדרגה נגמל מההנשמה ונשם בכוחות עצמו כיומיים. לאחר שקיבל מוצרי חלב בטעות (שלא בהסכמתנו כי הוא אלרגי-מפתח ליחה ואסמטי) אז החלה ירידה במצבו. החל לפתח ליחה וצפצופים, הוחזרה מסכת החמצן וניתן טיפול אנטיביוטי וזונדה כי שתי הריאות עם דלקת (כנראה אספרציה) כעת יש גם חום בסביבות 38.5. לחץ דם בסביבות 80/165 דופק 120. סך הכל, מאושפז כשבועיים. אציין שגם היה חלש מאד אחרי הדלקת. הצוות אמר שהוא לא יכול ללכת או לקום לבדו ומרימים אותו בתמיכת מנוף כדי להושיבו. איתנו הוא מתקשר באופן סביר למצבו ועירני. האם זה הטיפול המתאים לאיספרציה או שהיו צריכים לאשפזו בטיפול נמרץ? אנחנו מאד מודאגים. האם אפשר לצאת מהמצב הזה ולחזור לתפקוד תקין? ואם יש עוד מידע שעלינו לדעת או לשאול את הרופאים? תודה וסליחה על האריכות.

תגובה לשאלה לדורית צלצלי אלי ל 052-4266499 זקוקה ליותר פרטים

מנהל פורום שיקום נשימתי