פרולקטין

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

22/11/2016 | 15:14 | מאת: אריאל

שלום, בבדיקות דם שעשיתי לבירור מחזור לא סדיר הערך של ה- prolactin יצא 773.74 כשהערך העליון של הנורמה הוא 557.1. כל שאר הערכים שהגיעו הם בנורמה (בספירת דם יש חריגות מאוד קלות, שבבדיקות דם קודמות לא התייחסו אליהם). האם החריגה אצלי היא משמעותית ויכולה להסביר את הבעיה במחזור? אני קוראת בגוגל על נשים שמדווחות על ערכים של מעל 2000 לכן נראה שהחריגה אצלי לא משמעותית כלל.. אודה לדעתך. בת 24, בתולה אם משנה..

שלום אריאל, אכן החריגה אצלך קטנה ביחס למקרים אחרים שקראת באינטרנט. מאידך, מהכיוון השני, היא גדולה בהשוואה לאחרות. תיתכן השפעה על סדירות המחזור. בהחלט. מה שצריך לעשות הוא קודם כל לברר את הגורם לעליה בפרולקטין. רק לאחר מכן, לכוון לטיפול המותאם. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה