שיבוש בוסת

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

27/10/2016 | 17:18 | מאת: עדי

הי, אני נוטלת גלולות פמינט למניעת הריון. שכחתי לקחת את הגלולה הראשונה של השבוע הראשון (אחרי ההפסקה) ולקחתי אותה מיד כשניזכרתי כעבור 15 שעות. קיבלתי וסת שבוע קודם (ז"א בשבוע השלישי בזמן נטילת גלולה, במקום בשבוע הרביעי במהלך ההפסקה) הוסת נמשך 11 ימים, כך שבעוד שלושה ימים תיגמר ההפסקה ואמשיך לחפיסה הבאה. השאלה שלי היא האם בגלל השיבוש בוסת עלי להשתמש באמצעי מניעה נוסף, אם כן, לכמה זמן? תודה מראש

הי עדי, השאלה לא ברורה לי.

27/10/2016 | 19:16 | מאת: עדי

אנסה להסביר שוב. אני יודעת מרופא הנשים שהייתי אצלו פעם אחרונה, שיכולים להיות דימומים בין וסתיים במקרה של איחור בנטילת גלולה. אך במקרה שלי לא היה דימום אחד אלא ממש קיבלתי וסת במהלך נטילת הגלולה, במקום רק בהפסקה. לכן החשש שלי שההשפעה של הגלולה משתנה בנוגע למניעת הריון. האם יש מקום לחשוש ולהשתמש באמצעי נוסף?

מנהל פורום בריאות האישה