הפלה שבוע 6 ציטוטק

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

11/08/2016 | 22:55 | מאת: לי

היי דר, לפני כשלושה ימים עברתי הפלה עם 4 כדורי ציטוטק בנרתיק. היום הייתי אצל הרופא נשים ואמר שאני אצטרך לקבל עוד מנה ביום ראשון כיוון ששק ההריון עדיין נמצא ברחם. רציתי לשאול האם יכול להיות שעד יום ראשון קיים סיכוי שהשק יצא בעצמו? כיוון שאני עדיין מדממת ועם כאבים. בנוסף רציתי לדעת האם באמת מנה נוספת תעזור בהשלמת התהליך? תודה רבה :)

שלום לי, גרימת ההפלה ע"י ציטוטק היא שיטה טובה מאד, אך חשוב לדעת שמדובר בתהליך שאורך זמן. בחלק מהמקרים הכל יוצא במנה ראשונה של התרופה ובחלק אחר, בכל נקודת זמן בהמשך הדרך. לכן, נידרש אורך רוח, וברוב המקרים הכל בסדר. במיעוט המקרים יהיה צורך בהשלמת ריקון חלל הרחם בהרדמה. בברכה, ד"ר שרון

14/08/2016 | 17:59 | מאת: לי

היי דר, הגעתי לביקורת ואמרו שהרירית רחם מתחת ל14 ממ ושחררו אותי, אמרו שרוב הסיכויים יצא עם המחזור ואז לשוב בסיומו לבדיקת אולטרסאונד. האם אני יכולה להתחיל לקחת חומצה פולית? תודה :)

מנהל פורום בריאות האישה