בדיקה ראשונה אצל גניקולוג

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

02/07/2016 | 16:10 | מאת: יפית

ביתי בת 19. פעילה מינית כמה חודשים ולוקחת גלולות. הגניקולוג המליץ על בדיקה לאחר חצי שנה של פעילות מינית. חשוב לי להבין את הרציונאל לבדיקה. אני חוששת מגילה הצעיר..(אין לי פתרון לגניקולוגית אישה באזור..)..

שלום יפית, ילדתך היקרה כבר אשה. הרציונל הוא לבדיקת הרחם והשחלות, לזהות ציסטות אם יש לבצע PAP ועוד. במרפאה מדובר בדמות של רופא ולא בדמות של גבר. בהסבר נכון, בנועם ובהבנה טובה של הסיטואציה, לא תהיה שום בעיה. הנסיון שלי בכך רב מאד. חשוב שאת בעצמך תשדרי לה את ההתנהלות הנכונה במקצוע הרפואה הגינקולוגית, ואף על פי כן, זכותה שלא להיבדק בכלל או להיבדק ע"י רופאה אשה. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה