בדיקת סוכר אחרי הריון?

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

15/05/2016 | 12:08 | מאת: א

שלום הרופא נשים המליץ שאעשה בדיקת העמסת סוכר של 75 גר על מנת לשלול סכרת אחרי לידת תינוק במשקל 4100. יש לציין שלא הייתה לי סכרת הריון לאחר בדיקת העמסת סוכר רגילה. ולדעתי גודל התינוק נובע מעובדה שבעלי ואני גבוהים. שאלתי האם בדיקת דם רגילה יכולה לזהות סכרת? תודה

שלום, בהחלט יתכן שהעובדה שאתם גבוהים היא ה"סיבה" לילוד הגדול (ומזל טוב...). יחד עם זאת, הגישה לבדיקת סוכרת שאינה הריונית חשובה, כי אינך יכולה להיות בטוחה שאין סיבה אחרת. בברכה, ד"ר שרון

18/05/2016 | 13:16 | מאת: א

השאלה היא האם ניתן לבדוק סכרת בבדיקות דם שגרתיות?

מנהל פורום בריאות האישה