קולפוסקופיה,דלקת בצוואר הרחם,אבחנה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

18/04/2016 | 13:17 | מאת: דנה

היי, בת 23, בריאה בדר"כ. הייתי בבדיקת קולפוסקופיה לאחר שלבן זוגי היה קונדילומה. יש לי דלקת בצוואר הרחם כרונית(שכנראה נגרמה מוירוס הפפילומה). התחלתי לקבל חיסונים(עשיתי 1 מתוך 3). השאלה היא האם יש לי סיכוי לחלות בסרטן צוואר הרחם? איזה טיפול ניתן לדלקת בצוואר הרחם? הנה מה שהרופא ציין, אשמח להסבר: קולפו-ארטרופיון בולט עם כיסוי חלקי שלמטפלזיה;מעליו הפרשה עכורה-דמית;כמה נקודות דימום בניגוב.ללא יבלות.אקטו תקין. נרתיק תקין. וולווסקופיה: בקליטורויס נקודות AWE שטוח.בכניסת הנרתיק ובשפתיים הקטנות: AWE מפושט,שטוח. ללא יבלות. ללא כלי דם. תודה מראש על ההתייחסות!

דנה שלום, בבדיקת הקולפוסקופיה אינני רואה תיאור של בעיה. לגבי השאלות בהתחלה, זה נכון לכל בחורה, ולכן, ממליץ להיצמד לבדיקות השיגרה המקובלות בבריאות האשה בהקשר זה, ובכלל זה, בדיקות PAP סדירות. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה