הרפס טייפ 1

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

21/08/2015 | 20:12 | מאת: רחל

שלום דר' אני אלמנה מזה 14 שנים ללא בין זוג במשך כל השנים הללו. לפני כשנתיים וחצי בערך התחלתי לסבול מצריבה בפתח הנרתיק ובשפתיים של איבר המין. לעיתים היו יוצאים פצעים גניקולוגים שהיתי אצלהם אמרו שזה סתם נקבובית שנסתמה. בנוסף עברתי ברור אצל מומחים לצוואר הרחם אשר גם הם לא מצאו סיבה לצריבה. לאחר כל הסבב הארוך הזה הגעתי לגיניקולוג ששלח אותי לבדיקת דם ואז התגלה כי אני נשאית של הרפס טייפ 1 וההשערה שלו כי הוירוס פעיל ולכין הצריבה. ברצוני לשאול אם במהלך כל התקופה הארוכה הזו שהוירוס היה פעיל ולא מטופל יתכן ובני ביתי נדבקו על ידי מגע עם רוק או שבמקרה שלי מאחר וההתפרצות היא באיבר המין ההדבקה תיתכן אך ורק על ידי מגע מיני?

שלום רחל, נשאות אינה אומרת דבר על הצריבה למטה. לא ניתן לקבוע ללא הוכחת הקשר. לשם כך, יש לבודד את הוירוס מנגעים בנרתיק. זה לא בוצע, ולכן לא הייתי משתמש במידע הזה הלאה. רבים באוכלוסיה נחשפו להרפס וניתן למצוא אצלם בבדיקת דם, את מה שנמצא אצלך. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה